Sponsors

Jim de Heij en Virginia den Breems clubkampioenen Bentwoud

zondag 9 oktober 2016

Afgelopen weekend werden vier personen clubkampioen matchplay op golfclub Bentwoud: Jim de Heij (heren), Virginia den Breems (dames), Ingeborg Daniels (dames senioren) en Harry van Laviere (heren senioren).

 

(Foto van rechts naar links: Ingeborg Daniels, Harry van Laviere, Jim de Heij en Virginia den Breems)

 

De omstandigheden van de clubkampioenschappen waren ideaal: zonnig, niet te koud en weinig wind. De heren speelden vier rondes verdeeld over zaterdag en zondag. De dames speelden drie rondes. De finales op zondagmiddag werden allen een spannende strijd tussen de spelers. De finales van de senioren dames en heren werden knap gewonnen, zij versloegen meerdere hoger geplaatste spelers in de kampioenschap!

 

Golfclub Bentwoud

Golfclub Bentwoud is actief op golfbaan Bentwoud met 36 qualifying holes, waaronder een 9 holes par 3/4 baan. De club is enkele jaren actief en heeft momenteel 400 leden. De club kan groeien tot 600 leden en heeft een sociaal karakter. De club organiseert wekelijk uiteenlopende wedstrijden zowel in het weekend als doordeweeks.

 

Wedstrijdvormen

Jaarlijks worden verschillende clubkampioenschappen gespeeld op een golfclub. De winnaar van de matchplay-kampioenschappen wordt bepaald en een strijd tegen elkaar. Degene die na 18 holes meer holes heeft gewonnen dan zijn tegenstander wint de partij. Heren spelen daarbij maximaal vier partijen en dames drie partijen. Een andere wedstrijdvormen die jaarlijks worden gespeeld zijn strokeplay en foursome. In de wedstrijdvorm strokeplay wint de speler die de baan in de minste aantal slagen loopt. De wedstrijdvorm foursome kenmerkt zich door een duo dat in de minst aantal slagen (strokeplay) de baan loopt.